Les persones que manipulen aliments han de:
- Conèixer i complir les instruccions de treball establertes per la seva empresa per tal de garantir la seguretat i la salubritat dels aliments.
- Mantenir un alt grau d'higiene personal, portar un vestuari net i d'ús exclusiu i utilitzar, quan sigui necessari, roba per cobrir els cabells i calçat adequat.
- Cobrir-se els talls i les ferides amb embenats impermeables.
- Rentar-se les mans amb aigua calenta i sabó o desinfectant adequat, tantes vegades com ho requereixin les condicions de treball i sempre abans d'incorporar-se al seu lloc, després de l'absència o d'haver fet activitats alienes al seu treball específic.
Resta totalment prohibit:
- Fumar, mastegar xiclet i menjar en el lloc de treball i esternudar o tossir sobre els aliments.
- Portar efectes personals que puguin entrar en contacte directe amb els aliments com ara anells, braçalets, rellotges, etc.
A més:
- Qualsevol persona que pateixi una malaltia de transmissió alimentària o que estigui afectada, entre altres patologies, d'una infecció cutània o de diarrea, haurà d'informar sobre la seva malaltia o els seus símptomes al responsable de l'establiment, amb la finalitat de valorar conjuntament la necessitat de sotmetre's a un examen mèdic i, si cal, ser exclòs temporalment de la manipulació de productes alimentaris.
Documents relacionats^
El rentat de mans, un element clau en la seguretat alimentària.
Agència de Salut Pública de Catalunya. Generalitat de Catalunya