El Servei d’assessorament Familiar sobre Alcohol i altres Drogues (SAFAD) és un servei d’informació, orientació i assessorament presencial sobre qualsevol dubte o problemàtica que tingui relació amb el consum d’alcohol i/o d’altres drogues.
El servei és totalment gratuït i confidencial.
Aquest servei és un servei del Pla Municipal de Drogues 2015-2019 INDROGS, de Vilafranca del Penedès, que impulsa accions i recursos útils per al foment de l’actitud crítica i responsable davant determinats comportaments que poden suposar un risc per a la salut.
A qui va dirigit?
A qualsevol persona, sigui jove o no, que tingui dubtes sobre el consum de drogues o les seves conseqüències.
A qualsevol pare o mare (o altre familiar) davant el consum, del seu fill o filla.
Com accedir-hi?
Demanant cita prèvia al telèfon 931184005, de dilluns a divendres de 10 a 15h.
Quin dia i a on?
El Servei es fa tots els dimarts i quinzenalment els dilluns, de 16h a 19h, al CAP Alt Penedès, a la Plaça Penedès, 1 de Vilafranca del Penedès.
Ús responsable de noves tecnologies en la infància i l'adolescència^
Ús responsable de noves tecnologies en la infància i l'adolescència
Durant les darreres dècades, la generalització de les tecnologies digitals ha produït un gran impacte en la societat. La seva ràpida incorporació a la vida diària ha afectat tots els grups d’edat, però sobretot el col·lectiu d’infants, adolescents i joves, anomenats nadius digitals, que han crescut amb aquestes tecnologies i, en conseqüència, han normalitzat i interioritzat l’ús de dispositius amb pantalles en les seves pautes de funcionament i socialització, fent-les servir per aprendre, relacionar-se i divertir-se.
Les tecnologies no són perjudicials per elles mateixes: estan presents en tots els àmbits de la nostra vida i és fonamental integrar-les amb normalitat des d’un punt de vista educatiu i familiar. Ara bé, en funció de la seva utilització, poden comportar molts riscos per al desenvolupament físic, psíquic i social dels infants i adolescents. Per evitar aquests riscos és imprescindible realitzar un bon acompanyament digital.
La Generalitat de Catalunya va presentar fa un temps la Guia ‘Les Tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut’, elaborada per un grup de treball multidisciplinari coordinat pel Departament de Presidència i el Pla director de salut mental i addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
En aquest enllaç, podreu consultar la guia i disposar de més informació.
El meu primer mòbil
La Guia, Les Tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut, aconsella que no es tingui mòbil abans dels 12 anys i millor al finalitzar el primer trimestre de 1r d’ESO, ja que això permetrà veure el rendiment acadèmic sense interferència del mòbil.
Els tres Plans Locals de Drogues de la Comarca han elaborat una proposta adreçada a les famílies que compren el primer mòbil al seu fill o filla. Es tracta d’un recurs que pot ajudar a les famílies a parlar dels usos del mòbil i de les limitacions.
Els tres Plans Locals de Drogues de la Comarca han elaborat una proposta adreçada a les famílies que compren el primer mòbil al seu fill o filla. Es tracta d’un recurs que pot ajudar a les famílies a parlar dels usos del mòbil i de les limitacions.
En aquest enllaç podreu descarregar-vos-el: CONTRACTE EDUCATIU EL MEU PRIMER MÒBIL