Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

DVA o Testament Vital?

Què és el Document de Voluntat Anticipades (DVA)?

És el document on es fan constar les instruccions, les cures o els tractaments que vol rebre o rebutjar una persona en el cas de trobar-se en situació d’incapacitat per prendre decisions o per comunicar-se.

El DVA es pot modificar en qualsevol moment i, mentre la persona pugui expressar-se, pot variar de paraula allò que havia deixat escrit.

Per a què serveix?

Per donar a conèixer als equips mèdics els desitjos i valors de la persona per tal de respectar-los i poder orientar millor les decisions mèdiques i assistencials.

D’acord amb la llei de l’eutanàsia, si es compleixen els requisits establerts, en el Document de Voluntat Anticipades o Testament Vital es pot demanar l’ajuda per morir.

On em poden orientar per a la seva redacció?

Demanant cita prèvia a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (C. Espirall s/n. Tel. 93 818 04 40, [email protected]) al CAP Alt Penedès (Pl. Penedès, 1. Tel. 93 891 54 01, [email protected]) o al CAP Vilafranca Nord (Av. Pelegrina, 70. Tel. 93 887 92 55, [email protected]).

També us podeu dirigir a l’Associació al Dret a morir dignament. Us atendran a l’Escorxador de Vilafranca (c. Escorxador, 19), els dilluns de 18 a 19:30h.

A Vilafranca, on puc anar a registrar el document de forma gratuïta?

Als tres centres públics de salut, demanant cita prèvia:

 • A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès
  C. Espirall s/n
  93 818 04 40
  [email protected]
Quina documentació cal portar?
 1. Document de Voluntats Anticipades
 2. DNI originals de:
  • La persona que fa el DVA
  • Les persones que ha designat com a representants (la designació és optativa)
  • Les 3 persones que actuaran de testimonis (només 1 pot ser familiar)
 3. Model normalitzat de sol·licitud de registre de les voluntats anticipades (es pot omplir en el mateix lloc on es fa el registre).