Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Xerrada: La Vespa Asiàtica: identificació i control

09 de maig de 2023

 

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Vilafranca organitza la xerrada divulgativa “La Vespa Asiàtica; identificació i control” adreçada a personal que es pugui trobar accidentalment amb algun exemplar d’aquesta espècie, com són jardiners i personal que fan feines a la Via pública.

 La xerrada anirà a càrrec del Jaume Soler, de l’empresa Dàurica (Serveis ambientals i biodiversitat) que estan especialitzats en aquests tipus de plaga i es portarà a terme a la Sala d’actes de l’Escorxador, el proper dimecres 17 de maig a les 12h del migdia.

S’informarà de com identificar l’espècie respecte d’altres que poden prestar confusió, i a més podran conèixer com són els nius, on solen fer-los i què cal fer quan se’n detecta un. També es donarà informació sobre com evitar riscos i què fer en cas d’experimentar accidentalment un atac.

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca disposa d’un control integral per tal de reduir la presència de la vespa asiàtica al municipi. Les mesures es van iniciar fa uns dies amb la instal·lació de paranys per capturar selectivament les reines fundadores amb l’objectiu de reduir la densitat de nius al llarg de la temporada. Durant els mesos de primavera i inicis d’estiu apareixen avisos de nius que també es poden retirar si representen algun perill per a la població

L’acte és obert a tothom i no es necessita pre-inscripció.

Accessibilitat