Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Setmana Sense Fum 2019

03 de abril de 2019

La Federació de Municipis de Catalunya participa novament en aquest iniciativa comuna promoguda pel Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (ASPCAT) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), a la que, en els darrers anys, s’han incorporat col·legis professionals de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de psicologia, de pedagogs i de psicologia; la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, societats científiques, associacions contra el càncer, diputacions, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i, enguany, l’ONG “NO más colillas en el suelo”.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i el lema per aquest any 2019 és: RECUPERA LA INSPIRACIÓ!

Amb la intenció d’aconseguir la major difusió d’aquesta XX Setmana Sense Fum s’han editat: un pòster específic de la ssf19, propostes d’activitats, punts de llibre i xapes amb la frase: ET PUC AJUDAR A DEIXAR DE FUMAR. Tots aquests materials i més informació es podran descarregar al web de la Setmana Sense Fum 2019 per tal de fer la màxima difusió a través de les xarxes socials.                              

Per aquest motiu, des de l’FMC volem animar tots els governs locals adherits a participar de la campanya organitzant activitats comunitàries divulgatives en espais com ara escoles, biblioteques, espais de joves, centres esportius, mercats, casals, etc., en coordinació amb les entitats del territori, i coincidint amb les dates del 24 al 31 de maig.

El Comitè Organitzador de la Setmana Sense Fum sol·licita la col·laboració de totes les institucions i entitats fent difusió, al llarg del mes d’abril i fins al 10 de maig, de l’enquesta per fer un estudi d’opinió sobre temes d’actualitat relacionats amb el tabaquisme i obtenir dades estadístiques desagregades del consum de tabac en joves (entre 15 i 25 anys) i adults més grans de 25 anys. Per tal que el qüestionari online arribi al màxim nombre de persones dels vostres municipis, el podeu distribuir fent servir la web municipal, xarxes socials, intranet, WhatApp, blogs o altres mitjans.  

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web Setmana Sense Fum (properament estaran disponibles els materials específics de la campanya “Recupera la inspiració”) i les converses a les xarxes socials amb l'etiqueta #ssfcat19: