Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Curs d'Autoprotecció i Suport Vital Bàsic a Vilafranca

25 de maig de 2022

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort a Catalunya i, entre elles, destaca la mort sobtada cardíaca. Les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen de tres factors clau: el reconeixement precoç de l’aturada i l’activació del sistema d’emergències, l’inici precoç de les maniobres de reanimació cardiopulmonar i una desfibril·lació precoç. Així doncs, és molt important que la ciutadania en general anem adquirint coneixements que ens permetin actuar correctament en possibles casos d’urgència i fins i tot, sapiguem utilitzar un desfibril·lador per si es dona el cas que en tenim un a mà.

El passat divendres 3 de juny, l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona va organitzar, en el marc del projecte per a la convivència al barri de l'Espirall, un curs d'Autoprotecció, Suport Vital Bàsic i DEA, a l’Espai jove La Nau. Aquesta formació gratuïta, s'adreça a la ciutadania en general i en concret, a col·lectius que treballin amb poblacions més vulnerables o amb un major risc (monitors/es, entrenadors/es, docents, etc.).

En el cursos s’implementaran totes les mesures higièniques i sanitàries establertes per les autoritats amb l’objectiu de mantenir la seguretat de tothom. Els formadors seran especialistes de SIS Prevenció. 

Accessibilitat