Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

A casa, bones pràctiques amb les pantalles

16 de abril de 2020

El fet d’estar confinats a casa, arran de la crisi provocada per la Covid-19, ens pot abocar a abusar de les avantatges que ens ofereixen les tecnologies digitals.

Des del Servei de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, us proposem unes pautes senzilles per tal d’utilitzar les noves tecnologies d’una manera racional i responsable, per a tota la família:

Efecte mirall
Els infants i adolescents sovint imiten els comportaments de les persones adultes de referència. Si els adults limitem l’ús del mòbil, afavorirà la relació amb infants i joves i obrirà noves oportunitats de relació entre tots els membres.

La imaginació al poder
Si els adults som creatius, per a infants i joves,  serem la millor alternativa a la pantalla. Podem cuinar, jugar, llegir en veu alta...

Entre tots, tot
Les noves tecnologies també ens ofereixen estones compartides que fomenten les relacions i el coneixement. Podem proposar elaborar una llista de musica familiar, fer rondes de vídeos dels youtubers que ens agraden més, fer una tarda de cine amb crispetes...

Després de l’1 ve el 2
Establir unes activitats diàries bàsiques i respectar els horaris de menjar i dormir, així com les obligacions de la llar, també ens ajudarà a mantenir les rutines saludables i restringir l’abús de les noves tecnologies. 

Aquest informació ha estat elaborada amb les pautes del Servei de Prevenció de Dorgues de la Mancomunitat Penedès/Garraf.

Trobareu més informació i recursos per informar-vos de com gestionar l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit de la llar a:

Mancomunitat Penedès Garraf / Servei de Prevenció de Drogues
Generalitat de Catalunya / Família Escola

Accessibilitat